Instructie aan- en afmeldprocedure

Instructie aan- en afmeldprocedure

 

Geachte deelnemer aan Scheveningen500,

Sinds 2021 (de Brexit) is het verplicht om je schip in te klaren als je vanuit het buitenland een Engelse haven aanzeilt.
In bijgevoegde documentatie geven wij enige achtergrond en vind je een handleiding om dit zo eenvoudig mogelijke manier te doen.
We raden aan om op tijd een DIGITAAL aanmeldingsformulier in te vullen dat je kort voor aankomst per telefoon of PC aan de Engelse autoriteiten kunt sturen.

Vanuit de organisatie van Scheveningen500 zullen wij jullie deelname aan Scheveningen500 bekend maken (naam schip, schipper, mmsi). Daarmee hopen we dat de formele procedure soepel en simpel verloopt.

Vergeet niet je Q-vlag (gele inklaringsvlag) in het want te hijsen als je 12 NM zone rond Engeland invaart – die mag naar beneden als je Van de National Yachtline een telefoontje of email krijgt dat je gecleard bent. Houd er rekening mee dat men je schip kan komen inspecteren. En tot dat moment (controle of clearing) mag je officieel niet van boord. Blijf in de buurt van je schip.

Enfin, de Engelsen hebben met de herinvoering van deze procedure weer een stapje terug in de tijd gezet – waarmee het “buitenland-gevoel” voor jullie mogelijk enigszins versterkt wordt.

We wensen jullie een goede voorbereiding ook op het bovenstaande – en zien uit naar jullie komst, de keuring, het captainsdinner en de start volgende week zatedag in Scheveningen,

Met zeilersgroet,

Het bestuur van stichting Zeilrace & Rally/Scheveningen500
Wytse Bouma voorzitter Stichting Zeilrace & Rally
www.zeilrace-rally.nl
GSM: 0031 - 6 - 12767414
Email: voorzitter@zeilrace-rally

AAN- EN AFMELDPROCEDURE ENGELAND DD. 28-6-2023

Tips aankomst en Vertrek UK met zeilschip ewn bemanning

C1331_10_21

Info douane en regels buitenland

x Verstuur