Info Scheveningen500

Info Scheveningen500

Scheveningen500 in 2019 naar St. Malo Frankrijk

Stichting Zeilrace & Rally organiseert in 2019 de offshore wedstrijd Scheveningen500 met eindbestemming St. Malo.


Race 500 NM en Rally 350 NM
De wedstrijd, die gemeten over de rhumbline 500 Nm telt staat open voor ORC en IRC jachten en ongemeten zeilschepen (> 28 voet). De wedstrijdbaan is zodanig gekozen dat deelnemers vrijwel verzekerd kunnen zijn van een wedstrijd met daarin alle mogelijk denkbare windrakken. Tegelijkertijd met de wedstrijd start de toerklasse.  De toerklasse, ook wel Rally genoemd, zeilt een kortere baan. Het is de deelnemers aan de Rally toegestaan om desgewenst havens aan te lopen tussen start en finish, waar de wedstrijdjachten (uiteraard) geacht worden om non-stop zeilend naar hun bestemming te varen.

De Finish in St. Malo
Eenmaal aangekomen in de finish-haven hebben wij een eigen steiger gereserveerd voor deelnemers. De haven is eenvoudig te bereiken voor het ontvangstcomité (vrienden en familie) en in de omgeving van de haven zijn uitstekende restaurants en veel bezienswaardigheden. St. Malo is een ideale locatie om vanaf deze haven verder zomervakantie te vieren. Zo liggen de Kanaaleilanden dichtbij en kunt u voor uw retourtocht kiezen voor een tocht langs de erg mooie Engelse Zuidkust of Belgie. 

Walprogramma, begeleiding & prijsuitreiking
Stichting Zeilrace & Rally hecht aan veiligheid en goede voorbereiding door de deelnemers. Deelnemende schepen worden voorafgaand aan de start gecontroleerd op uitrusting en veiligheid (ISAF 3). De veiligheidseisen van zijn afgestemd met en komen grotendeels overeen met die van de CAMR. De avond voorafgaand aan de Scheveningen500 vindt een gezamenlijk Captainsdiner plaats. Op de ochtend van de wedstrijd vindt de laatste briefing plaats met de laatste aanwijzingen inzake veiligheid, navigatie en weersverwachting. Op de laatste aankomstdag wordt een walprogramma georganiseerd, gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking waar ook familie en vrienden van harte welkom zijn

Informatiebijeenkomst
27 januari vindt van 14.00 tot 17.00 een Informatiebijeenkomst plaats bij 
Watersportwinkel Vrolijk in Scheveningen 
(Treilerweg 65, Den Haag/ Scheveningen).