Nieuws

Student League & download (PDF) link

Sunday 7 Feb 2021

De Scheveningen500 is een tweejaarlijks georganiseerde zeezeilwedstrijd met als vertrekpunt Scheveningen en een eindbestemming buiten Nederland.

De Student League is een unieke klasse in de Nederlandse zeilwereld. Als student krijg je op een fantastische wijze de gelegenheid om kennis te maken met alle aspecten van het zeezeilen. Je krijgt samen met vier tot zes leeftijdsgenoten de verantwoordelijkheid over een schip waarmee een zeezeilwedstrijd gevaren wordt over 400 mijl. De eigenaar gaat mee, leert de studenten de fijne kneepjes van het vak en houdt een oogje in het zeil.

Wat biedt de Student league?

» Je krijgt de kans om met leeftijdsgenoten zelfstandig te varen en grote verantwoordelijkheid voor elkaar en schip te dragen.

» In de voorbereiding zijn er al leuke samenkomsten en leerzame weekenden; je gaat namelijk trainen voor de wedstrijd zodat je weet wat je aan elkaar hebt. Verder zijn er borrels zowel vooraf als op de plaats van bestemming en niet te vergeten een uitgebreid diner tijdens de prijsuitreiking.

» Het blijft een wedstrijd; wie gaat er door tot het gaatje om de boot goed te laten lopen? De race doet een beroep op jouw uithoudingsvermogen met uiteindelijk de ultieme ontlading wanneer het schip de finishlijn doorkruist.

» Je leert jezelf kennen; kun jij omgaan met afwijkende plannen? Kun jij verantwoordelijke keuzes maken? Improviseer jij een nieuwe route wanneer de wind draait?

» Dit is dé manier om veel zeemijlen te kunnen maken op een goedkope manier, afhankelijk van de afspraken met de schipper kun je rekenen op ongeveer 400 euro per persoon voor de deelname.

DOWNLOAD hier meer informatie als PDF 

 Schrijf je hier in voor de ZOOM call zaterdag 7 februari.

Sunday 7 Feb 2021

Schrijf je hier in voor de ZOOM call zaterdag 7 februari.
Let’s go sailing!
Heb jij ook zo’n zin om weer te zeilen?! Schijf je dan snel in voor onze Zoom info dag op 7 februari op onderstaande link!
Op onze info dag kom je alles te weten over de verschillende opties van het evenement, onze eindbestemming, ervaringen van deelnemers en winnaars en een hele mooie presentatie over de Student League!
Tot op 7 februari!
 


Saturday 6 Feb 2021CAMR 2020. Doorgaan of afblazen ?

Tuesday 14 Apr 2020

CAMR 2020. Doorgaan of afblazen ?

Door: Wytse Bouma. Voorzitter Scheveningen 500

Het zijn bizarre tijden - met het mooiste voorjaarsweer van de wereld zitten we in een “intelligente lockdown” door Corona. Thuisblijven is het devies van onze minister-president…. Voor zeilers, die nu hun schip niet te water kunnen laten, of die niet naar hun al in het water liggende bootje mogen afreizen, is het leven niet eenvoudig.

De dagen voor het Paasweekend waren ronduit stalend en ook het Paasweekend zelf wordt mooi.
Stralend zeilweer. Wij spraken Ted van der Zee, de voorzitter van de Stichting die de Colin Archer Memorial organiseert. “Het is vreselijk, we hebben al bijna 60 inschrijvers, en we worden dagelijks benaderd met die ene vraag - gaat de CAMR door? En dat in ons jubileumjaar.”
Dat hangt niet alleen af van de Nederlandse beleidsmakers - maar ook van de Noren. Die een volledige Lock-down hebben doorgevoerd.
Wij hopen voor de CAMR-organisatie en de zeilers op een klein wondertje. Alles is in gereedheid gebracht om de komende Editie van de prachtige CAMR-race, nog mooier te laten zijn dan alle voorgaande.
En toch… het zou wel eens niet door kunnen gaan dit jaar….
Wij wensen het bestuur van CAMR veel wijsheid en sterkte - en voor alle zeilers in Nederland (en daarbuiten) hopen we - dat het er deze zomer toch nog van mag komen. Dat we het wijde sop weer mogen kiezen en kunnen uitvaren - en die anderhalve meter afstand - tja anderhalve mijl is wat ons betreft ook prima - als we maar kunnen varen….
Meer informatie over klik hier CAMR-raceParcour Scheveningen500 Student League ingekort

Tuesday 23 Jul 2019

Parcour Scheveningen500 Student League ingekort

De wedstrijdleiding van Scheveningen500 heeft besloten [dinsdag 23 juli 10.00 MEZT] om het parcours voor de deelnemers aan de Student League in te korten. 
Deelnemers aan de Student League hoeven EddyStone Rock niet meer te ronden, maar mogen (vanaf het aangegeven tijdstip) rechtstreeks op Saint Malo aanvaren. 
De voorziene wind/weerberichten en de verwachte Estimated Time of Arrival (ETA) op zaterdag - vormen de aanleiding voor dit besluit. 
Nota Bene: dit besluit is NIET van kracht voor de overige wedstrijdzeilers. Voorbereiding en voorpret Student-League/Scheveningen500 in volle gang

Sunday 9 Jun 2019

Voorbereiding en voorpret Student-League/Scheveningen500 in volle gang

Voorbereiding en voorpret Student-League/Scheveningen500 in volle gang

De start van Scheveningen500 komt elke dag een stap dichterbij.

Reden voor de deelnemers aan de StudentLeague om een ‘next step'

in de voorbereiding te maken voor ons mooie langebaan zeezeilevenement.

Zo ook de studenten van de Oneiros.

Die, om te oefenen met een nachtje doorzeilen, daar maar meteen een oversteek

vanuit Middelburg naar Harwich van hebben gemaakt.

Het werd (zie foto's) een prachtige tocht met heerlijk zeilweer waarbij veel te zien was.

Van de Flyer midden op de Noordzee, onderweg tijdens de Vuurschepenrace,

tot Thames-barges onder zeil op de Orwell rivier.

De glunderende koppen van de bemanning en de “on-board-observer” maken wel

duidelijk, dat deze oefening voor de Scheveningen500 een doorslaand succes was.

 

We hopen dat Scheveningen500 met net zulk mooi zeilweer verzeild kan worden.

En we begrijpen, dat ook de komende weekenden nog wat nachtelijke zeemijlen

voor de Nederlandse kust worden afgelegd. Door andere Student-League deelnemers

om ingeslingerd te raken en gewend aan wachtschema's van 4 uur op en af.

 

Veel succes allemaal en we zien jullie graag op de startlijn op 20 juli en bij het daaraan

voorafgaande captainsdinner en schippersbriefing.

 Voorverkenning St. Malo geslaagd

Friday 3 May 2019

Voorverkenning St. Malo geslaagd
We hebben alvast een scout naar St. Malo gestuurd afgelopen weekend ter voorbereiding voor de editie van 2019. Zijn ervaring willen we je niet onthouden:
 
Om alvast in de sfeer te komen hebben we op de heenweg in Honfleur overnacht wat voor mij ©©n van de meest favoriete watersport bestemmingen is. Deze haven is een fantastische stop op de terugweg van de Scheveningen 500. Voordat we in St. Malo aa kwamen hebben we ook nog Le Mont Saint Michel bezocht wat op een uur rijden van St. Malo ligt en zeker het bezoeken waard is vanuit St. Malo.
In St. Malo hebben we met de havenmeester goede afspraken kunnen maken voor ligplaatsen van minimaal 30 jachten en we zijn ook een kortingspercentage overeengekomen voor de deelnemers. In het clubhuis bij de jachthaven zijn we overeengekomen dat we daar dagelijks onze gezamenlijke borrel kunnen organiseren vanaf ong. 15:00 uur. Belangrijk onderdeel om elkaar te ontmoeten.
Bij het Hotel Chateaubriand hebben we de reservering voor het diner en prijsuitreiking vastgelegd voor vrijdag 26 Juli. We hebben een mooi menu uitgezocht voor alle deelnemers en aanhang: * Oysters + sea food platers;* shrimps;* French country pate;* roast beef;* cold chicken;* French fries;* mixed salad;* vegetables;* cheese;* homemade pastries.
Indien we met meer dan 160 personen zijn wat misschien het geval is zal de opzet van het diner anders worden waarbij het meer een staande receptie gaat worden met allemaal “finger food” hapjes.
We zijn ook nog bij de plaatselijk tourist information langsgegaan om voor de vrijdagmiddag een mooi dagprogramma aan te kunnen bieden.
We hebben zelf al enorm genoten om in St. Malo rond te banjeren, te winkelen en natuurlijk ook lekker te drinken en te eten. We zien er dan ook enorm naar uit om in juli dit gezamenlijk met alle deelnemers van de Scheveningen 500 te kunnen gaan doen.


Nieuws: Scheveningen500 komt met primeur Student League

Tuesday 5 Feb 2019

Nieuws: Scheveningen500 komt met primeur Student League

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het is gelukt om een pilot wedstrijdklasse te organiseren voor de Scheveningen500 met een Student League. Lees er meer over in het persbericht. (foto K. Roelink, foto-nautiek.nl)zondagmiddag 27 januari 2019 Informatiebijeenkomst Scheveningen500

Thursday 13 Dec 2018

zondagmiddag 27 januari 2019 Informatiebijeenkomst Scheveningen500

We nodigen u van harte uit vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur op 27 januari voor de Informatiebijeenkomst over de Scheveningen500 bij Watersportwinkel Vrolijk in Scheveningen. Informatie over de route, veiligheid, ervaringen van 'oud-deelnemers' en advies van experts (medisch & technisch) worden gedeeld, maar ook de borrel zal niet ontbreken. We kijken ernaar uit! https://vrolijk.nl/Eindbestemming Scheveningen500 bekend

Sunday 10 Jun 2018

Eindbestemming Scheveningen500 bekend

Zaterdag 20 juli 2018 zal de Scheveningen500 vertrekken richting de fantastische locatie St. Malo, Frankrijk. Stichting Zeilrace & Rally organiseert de Scheveningen500 welke bestaat uit een Rally van 350 NM en een race van 500 NM. Meer info volgt.