Doelstelling Stichting

Doelstelling van de Stichting Zeilrace & Rally is het bevorderen van het zeemanschap en de zeilervaring van de deelnemers, door het organiseren van aansprekende en sportieve zeilevenementen in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

Goed zeemanschap en veiligheid staat centraal bij de Evenementen van Stichting Zeilrace & Rally.

Voor ons is elke deelnemer, die na een lange tocht Zeezeiltocht behouden weet aan te komen met zijn/haar schip en bemanning, een winnaar.

En elke uitvaller, die door omstandigheden onderweg moet besluiten om af te haken en een haven binnen te lopen, beschouwen wij als een verstandige schipper handelent op basis van goed zeemanschap.

Goed zeemanschap, sportief varen, elkaar helpen, onderweg genieten en samen veilig aankomen zijn de waarden, die wij met ons Evenement proberen te bevorderen.

Stichting Zeilrace & Rally organiseert sinds 1994 elke 2 jaar een offshore zeilwedstrijd en toertocht, sinds 2018 onder de naam Scheveningen500 en hiervoor de Zeilrace & Rally. Goed afgestemd met de CAM-Race, die in de ‘even jaren' naar Stavern in Noorwegen zeilt, kiezen wij de ‘oneven jaren' een zuidelijke koers. Tot dusverre werd daarbij voor wisselende bestemmingen gekozen, onder meer naar La Coruna (Noord-Spanje), Lissabon (Portugal), Brest (Frankrijk), Horta (Azoren) en Cork (Ierland). 

x Verstuur