Uitslagen

Uitslagen

UITSLAG SCHEVENINGEN500 2019 ST. MALO

Op vrijdag 26 juli vond de afsluiting plaats van een zeer geslaagde editie van de Scheveningen500.
Ondanks sterk wisselende weersomstandigheden wisten 33 van de 36 deelnemende jachten vanuit Scheveningen de eindbestemming Saint Malo te bereiken.
Op de feestelijke prijsuitreiking werden de deelnemers in het zonnetje gezet. Speciale aandacht was er voor de deelnemers aan de pilot voor de Student League, een nieuwe wedstrijdklasse voor jonge zeezeilers.

Uitslag Scheveningen 500 Race: HIER DOWNLOADEN

Uitslag Scheveningen 500 Rally: HIER DOWNLOADEN

Ranking zeiljacht Brany (Rally 1)
Bij de bepaling van de uitslag van de toerklasse Rally 1 is een fout gemaakt, die bij correctie tot een ander ranking zou hebben geleid. Zeiljacht Brany zou bij correctie, rekenkundig op een eerste plaats in de toerklasse Rally1 zijn geëindigd.
Het zeiljacht heeft tijdens haar zeiltocht naar Saint Malo vijf maal voornamelijk om tactische redenen onderbroken, niet vanwege redenen verband houdend met schip of bemanning.
Dit is afwijkend van de doelstelling en het beoogde karakter van Schevingingen500 en de Rally. Brany heeft de bestaande regels correct, maar in de ogen van het bestuur niet in de geest van het evenement toegepast. Op grond hiervan heeft de wedstrijdleiding besloten om de eerste prijs, ondanks de rekenfout, niet aan dit schip en haar bemanning toe te kennen. De voorzitter van de Stichting Zeilrace en Rally heeft aan de schipper zijn excuses aangeboden voor de gemaakte administratieve fout. Onder gelijktijdige uitleg van de beslissing voor het niet aanpassen van de uitslag.

Doelstelling van de Stichting Zeilrace & Rally:

  • Bevorderen van het zeemanschap en de zeilervaring van de deelnemers, door het organiseren van aansprekende en sportieve zeilevenementen in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.
  • Goed zeemanschap & veiligheid staan centraal bij Evenementen van Stichting Zeilrace & Rally.
  • Voor Stichting Zeilrace & Rally is elke deelnemer, die na een lange zeezeiltocht behouden weet aan te komen met zijn/haar schip en bemanning, een winnaar.
  • En elke uitvaller, die door omstandigheden onderweg moet besluiten om af te haken en een haven binnen te lopen, beschouwen wij als een verstandige schipper handelend op basis van goed zeemanschap.
  • Goed zeemanschap, sportief varen, elkaar helpen, onderweg genieten en samen veilig aankomen zijn de waarden, die Stichting Zeilrace & Rally met haar evenementen probeert te bevorderen.

Tot de volgende editie over 2 jaar in 2021.